Wie maken alle foto's?

#

André Eijkenaar

Ik werk bij Landschapsbeheer Groningen. Als voorzitter van de Kerkuilenwerkgroep probeer ik het welzijn van deze en de Steenuil te bevorderen. Daarvoor ga ik met mijn power point-lezingen heel Groningen door. Ik heb een boek over de bescherming van de kerkuil in 2004 uitgebracht, een DVD over het leven van de Steenuil een jaar later. Sinds twee jaar heb ik mijn eigen website; www.natuurkijker.nl. Deze beheer ik al lange tijd niet meer vanwege de vele tijd die het kost. Ik ben nu veel op facebook te zien. Stuur een vriendschapverzoek en ik laat u toe. Mijn foto's zijn al in tal van publicaties, zowel in binnen-als buitenland, verschenen. Als het om de bescherming van een soort ga stel ik mijn foto's vaak gratis ter beschikking.

Mijn onderwerpen zijn voornamelijk in de natuur te vinden. Vogels zijn daarin mijn favoriet, en daarbinnen weer uilen. Ik fotografeer vanuit een schuiltent en vanuit de auto. Verder fotografeer ik ook in opdracht. Bijvb. trouwreprortages, draverijen etc. Omgaan met verschillende lichtomstandigheden vind ik de grootste uitdaging. Veelal belicht ik handmatig. Eigenlijk is geen onderwerp taboe voor mij.

#

Jan Wolfs

Is actief vogelaar bij de vogelwerkgroep van IVN Oisterwijk. Naast zijn passie voor vogels fotografeert Jan ook vlinders en libellen. Op beschermingsgebied houdt jan zich bezig met de ijsvogel.

Jan over zijn fotografiehobby:

Mijn grootste interesses zijn vogels. Ik ga er actief op uit, en ik ga vaak heel vroeg mijn bed uit. 's Morgens voor tien uur heb je het beste licht om te fotograferen, of na drie uur smiddags. Omdat ik een vogelcursus heb gevolgd en lid ben van de vogelwerkgroep, weet ik iets van het gedrag en waar ik ze kan vinden. Ik laat me vooral leiden door de zang van de vogels. Als ik een deuntje herken denk ik: 'hé, hier moet ik zijn!' Soms maak ik een foto in vijf minuten, maar andere keren zit ik wel tien uur voor een goede foto. Inmiddels heb ik wel zo'n tienduizend foto's gemaakt. Maar er zit wel een verschil in de kwaliteit, de ene foto is beter gelukt dan de andere. Het gros van die foto's maak ik in Brabant en Zeeland. Maar als er iets leuks zit ga ik ook in de rest van Nederland te velde, aldus Jan. (bron De Uitstraling)

Mijn foto's worden o.a. gebruikt ter ondersteuning van de vogelcursus. Als iemand mijn foto's wil gebruiken dan graag even vragen om toestemming en altijd met naamsvermelding.

Jan zijn foto's zijn te bewonderen op www.jantjewolfs.nl

#

Joost van den Berg

Mijn naam is Joost van den Berg en mijn passie is altijd al iets met beeld geweest. In mijn "jonge jaren" werkte ik veel met analoge fotografie en drukte ook zelf foto's af (zwart wit, waar is de tijd gebleven!). Later kwam daar video bij. Vakantiefilms en later bij de Lokale Omroep Voor Oisterwijk maakte ik allerlei programma's. De meeste hadden wel iets van doen met de natuur, ook iets waar ik wel veel mee heb. Al met al al dik 40 jaar druk met beelden vastleggen. Cameraman heb ik geleerd door eerst als regisseur jarenlang "mee te lopen" met een professionele cameraman. Toen hij stopte heb ik het overgenomen. Natuurlijk ben ik niet professioneel, maar ik heb mijn eigen stijl ontwikkeld en die pas ik met name ook toe op het programma "Braakballen, een informatief programma over uilen" dat ik maak, samen met uilenkenner Anita van Dooren. Haar passie voor uilen en haar drang informatie over te brengen over uilen en mijn wijze van filmen en tegelijk ietwat onnozele vragend tellen, maakt dat we een leuk team zijn en video's maken die luchtig zijn en de gewenste informatie leuk overbrengen. Leren en glimlachten tegelijk!

Kijk ook eens op Oisterwijk in beeld!

#

Rob Rokven

Rob Rokven is een fervente hobbyfotograaf, gericht op de natuur. Rob is geregeld in de natuur in en rondom Oisterwijk te vinden. Met de foto's die hij maakt tijdens zijn wandelingen wil hij graag iedereen laten zien hoe mooi Oisterwijk is. De foto's van Rob Rokven zijn regelmatig te zien op www.oisterwijkinbeeld.nl of op www.inoisterwijk.nl.

Rob Rokven heeft op facebook een pagina: RR natuurfotografie.

#

Joop Kok

Joop Kok, één enthousiaste vrijwilligers en natuurfilmer binnen IVN Oisterwijk, hij maakte gedurende 2 jaar prachtige opnames vanuit zijn schuiltent van de steenuil. Het resultaat is een prachtige documentaire van 8 minuten.

Bekijk het filmpje op de steenuil & biotoop pagina.Overige fotografen

Annette Kemps Aldo Tonelli Bert Jan Bol Henny Brandsma Roy van Delft Rinus van de Boomen (webcam) Anita van Dooren